onsdag 1 februari 2012

Samarbete för överlevnad

http://www.expressen.se/ledare/1.2695182/eric-erfors-skattjakten-i-jamtland

Ja nu handlar detta inte om någon skatt som ska tas ut av kommunerna!
Längre ner i bloggen finns en förklaring till tankarna med att utveckla ett smidigt system för finansiering av mervärden i regionen Vaajma.
Vi har många besökare som kommer från områden där det är kommunerna som ansvarar för att dra upp skidspår, se till att det finns belysning, erbjuder ngn form av kulturliv etc. I våra glest befolkade områden ser det inte ut på det sättet. Mycket är upplagt på ideell basis och därför kan vi inte gå ut med marknadsföring och garantier om att vi har skidspår. Han som drar upp dem kanske inte har lust den dagen och vem ska tvinga någon som inte har betalt för jobbet?
Det här handlar om en frivillig avgift och vi vet att besökarna är glada om de kan bidra till att servicen upprätthålls. En varm, personlig och naturskön destination där jag med all säkerhet kan säga att gästerna får valuta för pengarna och ingen kommer att känna sig ruinerad.
Ska man starta en debatt i frågan kan man gärna påpeka ett välkänt alternativ, Att fastighetsskatten betalas i den kommun fastigheten finns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar