Mitt-Skandinaviskt Regionprojekt är ett EU-finansierat Interreg-projekt som omfattar Frostviken i Strömsunds kommun, Hotagen i Krokoms kommun i Jämtlands län samt kommunerna Lierne och Røyrvik i Nord-Trøndelag, Norge. Projektet arbetar, i elva olika delprojekt, med bland annat näringsutveckling, samarbete kring och utveckling av offentlig tjänsteproduktion samt avveckling av gränshinder. Projektets huvudmålsättning är att vända den negativa befolkningsutvecklingen i regionen.
onsdag 17 februari 2010
Röyrvik
Bilder från arbetsgången på Kollektor i Röyrvik
Under tiden som vi väntar på att få lite direktiv om hur vi får blogga så ligger jag lite lågt. Vill ändå berätta om en fantastiskt härlig måndag i Röyrvik, En levande fjällbygd!
Resan dit på morgonen var en sån tur som gör att hela kroppen fylls av vällust och glädje. Solen gnistrade mot de vita fjälltopparna, himmelen var sitt blåaste blå och det är då man känner frihetskänslan man får när man ser alla vidder.
I Röyrvik hade jag först en träff med Kultur ledare Anne Björg där vi hade en liten pratstund om kultur och näring, kulturnäring och närande kultur... Mycket kultur blev det i alla fall.
Jag hade några minuter över och åkte därför upp till skicentret och även där strålade vintern. Eftersom jag aldrig besökt turistbyrån på macken var jag in dit och träffade Kent. Vi pratade om en bedrövlig förvinter för turismen men hoppas att kylan ska släppa greppet, att vi får lite mer snö och att resten av säsongen blir topp!
Då var det dags att besöka Kollektor där min positiva dag blev ännu bättre. Där finns det en framtidstro som förmodligen kan flytta berg. För er som inte känner till verksamheten kan ni gå in och läsa mer på www.kollektor.no och i stort så bygger deras företag på att scanna dokument. Trots att de har stor konkurrens av bl.a. statligt ägda företag som lägger delar av sin produktion i lågprisländer så har man högt uppställda mål och jobbar vidare. En stor arbetsgivare med många gränsgångare.
Det blev mycket text nu men jag måste bara nämna att jag även fick mig en pratstund med två entusiastiska projektledare, Thomas och Åsa som arbetar med två Samiska projekt, spännande!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar